Sulje valikko

Naisen sukupuolielin

Vagina, tussu, tuhero, pillu, pimpsu, pimpero, tai jokin muu, mutta kaikki sen ymmärtää, että kyseessä on vagina.
Se rajumpi seksikauppa. Sexshop Finland.

Naisen sukupuolielin eli vulva

Vagina, tussu, tuhero, pillu, pimpsu, pimpero, tai jokin muu, mutta kaikki sen ymmärtää, että kyseessä on vagina. Moni ei tiedä esimerkiksi sitä, että nainen pystyy saavuttamaan orgasmin useammalla eri tavalla, niin vaginan sisäisesti kuin ulkoisesti. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisesti vaginan eli emättimen alueet.

Haluatko oppia tyydyttämään naisen tai itsesi? Kirjoitimme sormettamisesta oppaan jonka voit lukea tästä. 

Ongelmia orgasmin kanssa? Kirjoitimme orgasmioppaan naisille jonka voit lukea tästä.

Vagina sivusta

Klikkaamalla oheista kuvaa se aukeaa isommaksi, kuvassa on vulva sivusta kuvattuna. Klitoris löytyy vulvan yläosasta, G-Piste löytyy naisen vaginasta, noin 5-8cm syvyydestä. G-piste tulee esiin kunnolla, kun nainen on kiihottunut tarpeeksi. G-piste on hieman röpelöpintainen alue vaginassa, sen löytää parhaiten kun työntää sormen sisäpuolelle ja laittaa sen koukkuun kohti klitorista (kello 12-01 väliltä). Voit myös painaa klitorista, koska sen toinen pää on G piste.  A-piste löytyy lähes kohdunkaulan kohdalta syvältä vaginasta. Virtsaputki on vulvassa vaginan suuaukon yläpuolella.

Haluatko löytää G-pisteesi? Lue tästä opas.

Vagina edestä

Klikkaamalla oheista kuvaa aukeaa se suuremmaksi, kuvassa on vulva edestä kuvattuna. Ulommat häpyhuulet löytyvät vulvan ympäriltä, klitoris sijaitsee vulvan yläosassa ja sitä ympäröi klitoriksen huppu. Sisemmät häpyhuulet sijaitsevat klitoriksen alapuolella. Vaginan suuaukko löytyy vulvan alaosasta ja virtsaputki on tästä hieman ylöspäin.

Vaginan tulee olla kostea ennenkuin sen sisäpuolelle työnnetään sormea tai penistä, voit myös käyttää seksileluja vaginaan. Mikäli kostumisen kanssa on ongelmia voidaan käyttää myös liukugeeliä yhdynnän tai sormittamisen aikana.

Vulva edestä

Klikkaamalla oheista kuvaa aukeaa se suuremmaksi, kuvassa on vulva edestä kuvattuna. Ulommat häpyhuulet löytyvät vulvan ympäriltä, klitoris sijaitsee vulvan yläosassa ja sitä ympäröi klitoriksen huppu. Sisemmät häpyhuulet sijaitsevat klitoriksen alapuolella. Vaginan suuaukko löytyy vulvan alaosasta ja virtsaputki on tästä hieman ylöspäin.

Vaginan tulee olla kostea ennen kuin sen sisäpuolelle työnnetään sormea tai penistä, voit myös käyttää seksileluja vaginan sisäpuolelle. Mikäli kostumisen kanssa on ongelmia, voidaan käyttää myös liukugeeliä yhdynnän tai sormittamisen aikana.

Vulvaan tutustuminen

Me täällä panokoulu.fi palvelussa toivoisimme, että jokainen nainen tutustuisi omaan vulvaansa kunnolla, joko yksin tai yhdessä kumppanin kanssa, jolloin nainen pystyy saavuttamaan useita orgasmeja niin vulvan alueelta kuin myös vaginan alueelta. Vulvaa tulee koskettaa hellästi, ainakin alkuun. Osa naisista tykkää hieman voimakkaammasta kosketuksesta, mutta alkuun rauhallinen koskettelu ja tutkiminen auttaa saavuttamaan maksimaallisen nautinnon. Olemme myös kirjoittaneet oppaan siitä, miten naisen vulvaa tulisi kosketella, jotta saavutetaan parhaimmat orgasmit ja saadaan nainen kiihottumaan voimakkaasti.

Suosittelemme keskustelemaan kumppanisi kanssa, tai sinua ajattelemaan ensin mistä pidät. Se selviää kokeilemalla erilaisia sormitus tapoja ja kokeilemalla eri voimakkuudella.

Klitoris

Klitoris sijaitsee vulvan ulompien häpyhuulien sisäpuolella. Klitorista ympäröi klitoriksen huppu, jonka sisällä klitoris sijaitsee. Klitoris on naisen herkimpiä paikkoja, sen kautta koettu orgasmi on yleensä erittäin voimakas ja tuntuu jopa tajunnan räjäyttävältä. Klitorikseen kannattaa tutustua kokeilemalla mistä itse tykkää. Osa naisista tykkää klitoriksen ympäriltä tapahtuvasta kosketuksesta, osa klitoriksen alapuolella ja osa klitoriksen yläpuolella tapahtuvasta kosketuksesta, voit myös kokeilla suoraan klitoriksen päältä hieroa itseäsi.

Klitoris orgasmiin opas tästä.

G-Piste

G-piste on klitoriksen toinen pää vagissa. Sen löytää noin 5-8cm syvyydestä ja se tuntuu hieman röpelöpintaiselta alueelta. Tähtää sormi sisäpuolella kohti klitorista (vinkki: voit myös painaa kevyesti klitorista niin G-piste tulee paremmin esille sisäpuolella). G-pisteen kautta koettu orgasmi on hieman erilainen kuin klitoriksen kautta koettu orgasmi. G-piste orgasmi voi myös aiheuttaa naisella ejakulaation eli squirtin.

G-piste opas tästä.

Naisen ejakulaatio eli squirtti ohjeet löydät tästä.

A-Piste

A-piste sijaitsee naisen vaginassa lähellä kohdun suuaukkoa. Tavallisesti sinne ei sormella yletä, joten siihen kannattaa kokeilla esimerkiksi dildoa tai  penistä.

Dildo/vibraattori opas tästä.

U-Piste

U-piste sijaitsee vulvassa klitoriksen alapuolella. U-piste on herkkä alue virtsa-aukon yläpuolella ja klitoriksen välissä. Löydät U-pisteen helposti, kun etsit virtsa-aukon yläpuolella sijaitsevaa ylimääräistä ihoa eli pientä ihoaluetta klitoriksen alapuolella.

U-pisteen sormitus opas löytyy tästä.

Klitoriksen sormittaminen - U-piste

Vulva häpeä

”Moni nainen pelkää katsoa itseään. Harva aikuinen nainen on katsonut alapäätään ja tietää, miltä se näyttää. Saati, että hän ihailisi tuota kehonsa osaa, jonka tarkoitus on tuottaa nautintoa.”*

Me täällä panokoulu.fi haluamme tuoda esiin tämän useamman naisen vaivan, eli häpeän omasta vulvastaan. Muistakaa naiset, että vulva on juuri täydellinen sellaisena kun se on, sitä ei tule hävetä, vaan siitä tulisi nauttia. Vulva häpeään paras lääke on omaan vulvaan tutustuminen ja koskettelu. Muista, ettei sinun kannata tehdä asioita mistä et pidä, vaan koskettele juuri siten kuten haluat. Kahta täysin samannäköistä vulvaa ei ole olemassa ja jokainen vulva on erilainen ja toimii erilailla.

* Lähde: Kodinkuvalehti

Vulvan karvoitus

Vulvan karvoitus, eli häpykarvoitus on luonnollinen asia naisilla. Porno teollisuus toi mukanaan posliini pintaiset vulvat, eli vulvat joissa on ajellut häpykarvat. Moni nainen nykyään ajelee mieluusti häpykarvoituksen pois, tämä on valinta kysymys, jos itse haluat ajella karvoituksen voit ajaa ne pois. Tiesitkö, että karvojen poistoon on olemassa myös geelejä? Karvan poisto geelit ja muut sheivaus tuotteet. Häpykarvoituksen tarkoitus on suojella vulvaa esimerkiksi hankaukselta, pöpöiltä ja pitää genitaalialueen lämpimänä. Häpykarvoitus edistää kumppania houkkuttavuuteen vaikuttavien feromonien jäämistä karvoihin.

Karvoituksen poistaminen saattaa jättää jälkeensä ärtyneen ihon ja aiheuttaa karvatupen tulehduksia. Mikäli sinun genitaalialue on herkkä, suosittelemme kokeilemaan karvan poisto geelejä sheivaamisen sijasta. Lisäksi after shave tuotteet myös rauhoittavat ihoa sheivaamisen jälkeen, joten niihinkin kannattaa tutustua esimerkiksi kumiukko.fi sivustolla.

Usein kysytyt kysymykset koskien vulvaa

Missä sijaitsee klitoris?

Klitoris sijaitsee vulvan yläosassa klitoriksen hupun alapuolella, katso oheinen kuva sivun alkuosasta.

Missä sijaitsee G-piste?

G-Piste sijaitsee vaginassa noin 5-8 cm syvyydessä, katso oheinen kuva sivun alkuosasta.

Mitä tarkoittaa ulompi ja sisempi häpyhuuli?

Ulompi häpyhuuli muodostaa vulvan alueen ja sisempi erottaa vulvan eri alueet toisistaan, katso oheinen kuva.

Kuinka parantaa vulva häpeä?

Vulva häpeän pystyy parantamaan tutustumalla omaan vulvaansa, myös kumppanisi voi auttaa sinua.

Onko olemassa kahta samannäköistä vulvaa?

Ei, kaikki vulvat ovat erilaisia ja erimuotoisia.