Sulje valikko

Erogeeniset alueet kehossa

Erogeeniset alueet ovat kohtia joita koskettamalla voit antaa kumppanillesi uskomatonta nautintoa, erogeenisiä alueita on miehillä ja naisilla useampia ja jokainen meistä kokee nämä alueet eri tavalla.
Se rajumpi seksikauppa. Sexshop Finland.

Erogeeniset alueet luetteloituna

 1. Aivot erogeenisena alueena
 2. Päänahka
 3. Korvat
 4. Huulet
 5. Niska
 6. Solisluu
 7. Rinnat ja nännit
 8. Käsivarret
 9. Kädet
 10. Alavatsa
 11. Selkä
 12. Vulva
 13. Kivespussit ja kivekset
 14. Klitoris
 15. Vagina
 16. Penis
 17. Väliliha
 18. Peppu ja anus
 19. Sisäreidet
 20. Polvitaipeet
 21. Jalat

Erogeenisten alueiden opas mielihyvään

Esileikin ja seksin tärkein osa on rentoutuminen, kokeilkaa yhdessä ensin rentoutua ja vasta sitten aloittaa esileikki tai seksi. Voihan sitä myös harrastaa pelkkää esileikkiä ilman seksiä tai orgasmeja.

Aivot erogeenisena alueena

Olet ehkä kuullut sanonnan, että aivot ovat tärkein sukupuolielin. Emme tietenkään tarkoita, että sinun pitäisi hieroa aivojesi harmaata massaa, mutta ihmisen aivot saattavat olla kumppanisi voimakkain nautintoalue. Asiat, joita ajattelemme, sanomme ja teemme, voivat laukaista halun ja kiihottumisen. Jotkut naiset pystyvät jopa saamaan orgasmin pelkistä ajatuksista

Päänahka

Monien mielestä päänahka on seksuaalisen ja aistillisen ruumiinosan rajamailla, varsinkin kun joku vetää kynsiään pitkin ihoa tai nykäisee kevyesti hiuksia. Ei kannata  olla liian raju (ellette molemmat pidä kovasta seksistä), mutta menetätte jotain, jos unohdatte tämän herkän ruumiinosan. On olemassa jopa päänahan hierontalaitteita! Ne voivat näyttää aika oudolta, mutta jotkut pitävät niistä.

Korvat

Korvilla on merkittävä rooli esileikissä. Kumppanisi voi nuolla tai näykkiä niitä. Jotkut naiset kokevat selkärankaa pitkin kylmäävän värinän, kun he tuntevat kumppaninsa hengityksen lämmön korvissaan, mikä tapahtuu suudellessa tai kuiskaillessa. Jos kumppanisi supistaa huuliaan, hänen hengityksensä tuntuu viileämmältä. Kun seuraavan kerran suutelet ja pussailet kumppanisi kanssa, kokeile siirtyä hitaasti hänen huultensa suutelemisesta poskisuudelmiin ja sitten hänen korvalehteensä.

Älä unohda käyttää sormiasi! Korvalehtien kevyt nykäisy tai rustojen jäljittäminen voi tuntua aistillisemmalta kuin osaat edes kuvitella ja jotkut nauttivat kevyestä sormen kuljettamisesta korvien takana olevaa ihoa pitkin.

Huulet

Useimmat ihmiset ymmärtävät, että huulilla on merkitystä kiihottumisessa ja seksissä. Käytämme huuliamme ja suutamme osoittaaksemme kiintymystä kaikille, ja suudelma on kaikkein intiimimpää. Huulilla voi tehdä vaikka mitä jännittävää!

Niska

Kaula on yleisesti tunnettu erogeeninen vyöhyke, joka saattaa olla naisille vielä voimakkaampi kiihotuskohta! Suukottelun ja hieronnan lisäksi on monia tapoja kiihottaa kaulaa. Kumppanistasi voi tuntua vastustamattomalta kun jääkuutiota kuljetetaan pitkin kaulan ihoa. Kumppani voi käyttää sormiaan, kieltään tai jopa höyhenlelua kutitellakseen kevyesti kaulaa.

Solisluu

Solisluun yläpuolella oleva ohut iho on ihanteellinen paikka suukkojen antamiseen tai sormien kevyeen hyväilyyn. Lisäksi se on tarpeeksi lähellä, jotta voit siirtyä suutelemaan kaulaa, huulia tai seuraavaa erogeenistä aluetta!

Rinnat ja nännit

Vaikka mies haluaa usein suorastaan uppoutua naisensa rintoihin, kaikki naiset eivät pidä rintojaan erityisen tärkeänä nautintoalueena. Nännit ovat herkkä alue, ja voit nipistellä niitä tai jopa kokeilla nännipuristimia, jos kumppani pitää äärimmäisemmistä tuntemuksista. Aistillinen rintojen hieronta voi olla myös varsin rentouttavaa.

Käsivarret

Tämä ei ehkä kuulosta erogeeniseltä vyöhykkeeltä, mutta kuunnelkaa meitä! Käden sisäpuolen pehmeä iho, erityisesti ranteen ja kyynärpään ympärillä, on usein herkkä kevyille kosketuksille. Tee se oikein, ja kumppanisi saattaa vapista kiihottuneena!

Kädet

Tässä on toinen odottamaton erogeeninen alue. Ajattelemme käsistä yleensä sitä, mitä niillä voi koskettaa, mutta niitä voi myös koskettaa. Jos olet joskus saanut käsihierontaa, voit arvostaa, miten hyvältä tuntuu stimuloida yhtä kehon eniten rasitetuista osista. Se on hämmästyttävää, vaikka se ei olisikaan seksuaalista.

Alavatsa

Joillakin ihmisillä alavatsan alue voi olla erityisen herkkä. Sen läheisyys sukuelimiin saattaa tehdä siitä herkemmän alueen, eikä se ole varmasti paikka, johon muut kuin rakastajat koskettavat. Suukot ja hyväilyt ovat usein tervetulleita. MUTTA jos joku on itsetietoinen vatsastaan, hänen kumppaninsa tulisi edetä varovaisesti.

Selkä

Alaselkä ei ole vain hyvä paikka tatuoinnille, vaan se on myös yksi kuuluisista erogeenisistä vyöhykkeistä! Jos sinulla on alaselkäkipuja pitkän työpäivän jälkeen tai kuukautisten aikana, saatat nauttia erityisesti tämän alueen huomiosta hitaan ja aistikkaan hieronnan muodossa.

Alaselkä on usein tarpeessa hieronnalle, ja kumppanisi kädet voivat matkustaa vielä alemmas hieromaan myös peppuasi. Hän voi keskittyä selkärankaasi, jos se lievittää epämukavuutta. Sinun saattaa olla vaikea tavoittaa omaa alaselkääsi, mutta kumppanisi voi suudella sitä tai jopa juoksuttaa jääkuutiota pitkin selkääsi.

Vulva

Vulva on naisen kehon ulkoinen osa jalkojen välissä. Se koostuu pienistä ja suurista häpyhuulista, virtsaputken aukosta, emättimen suuaukosta ja klitoriksesta, jolle on oma osionsa! Kumppani voi kokeilla suudella, imeä tai napostella hellästi häpyhuulia nähdäkseen, miten keho reagoi.

Kivespussit ja kivekset

Kivespussit ovat isojen häpyhuulien vastine, joten käy järkeen, että ne ovat herkät. Yhdessä kivesten kanssa kivespussit ovat superherkät, mutta hyvin harvat ihmiset näyttävät hyödyntävän niitä.

Ehkä se johtuu siitä, että he pelkäävät satuttavansa miestään tai että tämä ei pidä siitä. Tärkeintä on olla todella hellävarainen niitä kohtaan. Hiero niitä vain pitämällä niistä pehmeästi kiinni ja ajamalla sormillasi niitä pitkin. Varmista, ettet kuitenkaan paina liikaa!

Voit myös varovasti venyttää, imeä tai nakertaa miehesi kivespussia. Ryppyinen iho on melko venyvää. Muista taas olla hellä!

Klitoris

Olemme jo luetelleet useita vyöhykeitä, ja vasta nyt pääsemässä klitorikseen, joka on ehkä kaikkein voimakkain alue. Useimmat naiset pitävät klitorista herkempänä kuin emätintä. Tämä on täysin normaalia, mutta on myös normaalia, että klitoriksen stimulaatio tuntuu hieman epämukavalta, jos et ole ensin kunnolla kiihottunut.

Kun olet kiihottunut, voit kokeilla useita tapoja stimuloida klitorista. Näitä ovat esimerkiksi sormien käyttö, vibraattorin käyttö tai jopa hankaaminen jotakin, kuten tyynyä tai kumppanisi reittä vasten.

Vagina

Joillekin naisille emättimen herkin osa on sen uloin kolmannes, minkä vuoksi ei välttämättä tarvitse erittäin suuresti varusteltua kumppania, jotta seksi tuntuisi hyvältä. Kehosta riippuen joku saattaa pitää enemmän nopean ja kovan työnnön aiheuttamasta kitkasta, tai tärinästä penetraation aikana. Emättimen stimulaation ei välttämättä tarvitse olla aggressiivista, jotta se tuntuisi hyvältä.

Emättimen sisällä on useita kohtia, jotka saattavat vastata nautintoon, mutta jokainen keho vaihtelee.

Penis

Ei liene yllätys, että peniksessä on useita erittäin herkkiä miehen nautintopisteitä. Voit yrittää stimuloida monia kerralla tai keskittyä niihin yksi kerrallaan.

Väliliha

Väliliha tuntuu usein salaiselta erogeeniseltä vyöhykkeeltä. Väliliha sijaitsee naisilla emättimen ja peräaukon välissä (ja miehillä se on kivesten ja peräaukon välinen ihopala).

Jotkut ihmiset kutsuvat tätä karheaa iholaikkua ”taintiksi” tai ”gispiksi” tai ”goochiksi”, ja se voi tuntua hyvältä, kun sitä painelee, hieroo tai hieroo. Voit jopa stimuloida miehen eturauhasta välilihan kautta.

Peppu ja anus

Peppuposket kestävät piiskaamista, nipistelyä tai puremista. Ne ovat loistava paikka suukon antamiseen tai hellästi hieromiseen. Lisäksi voit tarttua kumppanisi pakaroihin, jotta saat vipuvoimaa tunkeutumisen aikana.

Ei ole mikään yllätys, että peräaukko on herkkä, koska se on niin lähellä sukupuolielimiä. Peräsuolen sulkijalihas on portti peräsuoleen. Voit kokeilla anaaliseksiä (lisää anaaliseksistä) tai anaalisormitusta, jos et ole vielä valmis sukeltamaan täysimittaiseen anaaliseksiin. Erilaisia seksileluja on olemassa nimenomaan takaoven tyydyttämiseen: muun muassa pepputulpat ja anaalihelmet.

Miehen eturauhanen on kirjaimellisesti miesten piilotettu erogeeninen vyöhyke. Sinun ei tarvitse muuta kuin painaa sitä varovasti. Pähkinän muotoiseen elimeen pääsee käsiksi miehen peräaukon kautta. Suuntaa sormesi, peniksesi tai lelusi kohti kiveksiä. Voit myös hieroa sitä välilihan kautta ja ostaa leluja erityisesti eturauhasen lypsämiseen. Saat lisää vinkkejä eturauhashierontaan. Huomaa, että miehet saattavat olla hieman vastahakoisia tai hermostuneita siitä, että annat sinun työntää sormen hänen sisäänsä, joten teidän kannattaa ehdottomasti keskustella asiasta ensin.

Sisäreidet

Sekä miehet että naiset voivat kokea nautintoa tällä alueella. Reiden sisäpuoli on herkkä sekä kevyemmille että voimakkaammille kosketuksille, joten kumppanisi voi kokeilla sormenpäillään, suutelemalla tai nuolemalla kevyempää kosketusta. Mutta jos pidät rajummasta seksistä, hän voi kokeilla jopa puremista sisäreisien lihaisaan osaan. Jotkut pitävät myös alueen läpsimisestä tai piiskaamisesta.

Vaikka et pääse suullasi omiin reisiin, kokeile hyväillä niitä seuraavan kerran masturboidessasi.

Polvitaipeet

Polvien takaosa on hassu paikka. Se on viimeinen paikka, jonka luulisi olevan ”seksikäs”, ”kuuma” tai ”erogeeninen”. Niitä tuntuu hyvältä koskettaa ja hyväillä pehmeän, herkän ihon ansiosta, joka on samanlainen kuin käsivarsien sisäpuolella. Ne ovat myös täydellinen lähtökohta miehen kiihottumiselle.

Jalat

Me kaikki tiedämme, että ihmisten jalat ovat erittäin herkät ja että niiden kutittaminen voi aiheuttaa naurukohtauksia. Ne voivat kuitenkin olla myös vastaanottavaisia aistilliselle kosketukselle (ja jotkut ihmiset jopa pitävät jalkahieronnan antamisesta tai vastaanottamisesta). Kun seuraavan kerran istutte molemmat sohvalla, yritä päästä hänen jalkojensa luo ja hieroa niitä.

Vain nopea vinkki: Jotkut ihmiset pitävät jalkojen hieronnasta, toiset eivät. Jotkut rakastavat varpaiden imemistä, toiset taas vapisevat ajatuksesta. Tästä kannattaa siis ehdottomasti keskustella ennen kuin kokeilee

Usein kysytyt kysymykset koskien esileikkiä:

Miten stressi vaikuttaa haluihin?

Jos stressaat asioita ja asiat pyörii päässäsi kokoajan etkä pääse purkamaan ajatuksiasi puolisollesi tai muilla tavoin voi stressi aiheuttaa haluttomuutta.

Kumppanini koskettaa minua vain intiimeiltä alueilta, mikä avuksi?

Jos kumppanisi koskettaa sinua vain erogeenisiltä alueilta se yleensä tarkoittaa seksiä, suosittelemme että keskustelet kumppanisi kanssa tästä ja kerrot miten koet tämän kosketuksen.

Häpeän vartaloani, mikä avuksi?

Jos häpeät vartaloasi on tähän hyvä apu tutkia omaa kehoa ja koskettaa vartaloaan, voit myös kokeilla keskustella asiasta kumppanisi tai kaverisi kanssa, joissain tapauksissa myös terveydenhoitaja pystyy auttamaan sinua.

Apua parisuhteen liekki on sammunut, mikä avuksi?

Kokeilkaa viettää enemmän aikaa yhdessä ja tehkää jotain uutta!

Kumppanini hiplaa puhelinta enemmän kuin minua, mikä avuksi?

Yhtenä somen huonona puolena on se että se vie ihmisiä mukanaan, eli olemme koukussa laitteisiimme emmekä välttämättä tajua asiaa itse, suosittelemme kokeilemaan pientä taukoa somesta tässä tilanteessa.