Sulje valikko

Halut hukassa?

 Apua haluttomuuteen Haluttomuus voi johtua monesta asiasta ja jokaiseen niistä on erilainen tapa lähestyä, osittain haluttomuus voi myös johtua stressistä tai muista arkisista ongelmista. Kannattaa hetkeksi pysähtyä ja ajatella pystyykö asian selvittämään kumppanin kanssa keskustelemalla, vai tarvitaanko jo ihan ammattiapua. Olemme aiemmin kirjoittaneet naisille orgasmi oppaan jos haluttomuus johtuu orgasmi vaikeuksista voit kokeilla lukea läpi
Se rajumpi seksikauppa. Sexshop Finland.

 Apua haluttomuuteen

Haluttomuus voi johtua monesta asiasta ja jokaiseen niistä on erilainen tapa lähestyä, osittain haluttomuus voi myös johtua stressistä tai muista arkisista ongelmista. Kannattaa hetkeksi pysähtyä ja ajatella pystyykö asian selvittämään kumppanin kanssa keskustelemalla, vai tarvitaanko jo ihan ammattiapua.

Olemme aiemmin kirjoittaneet naisille orgasmi oppaan jos haluttomuus johtuu orgasmi vaikeuksista voit kokeilla lukea läpi oppaamme orgasmi ongelmista. Alla käymme lävitse yleisiä ja arkisia asioita jotka saattavat aiheuttaa haluttomuutta.

Läheisyyden puute

Usein saattaa varsinkin pitkäaikaisissa parisuhteissa voi kadota läheisyys tai läheisyys muuttuu aina seksuaalissävytteiseksi, jolloin toinen osapuoli voi kokea kaiken kosketuksen ahdistavana ja pahimmassa tapuksessa se tuo suhteeseen haluttomuutta. Tuntuuko sinusta, että kumppanisi haluaa tulla lähellesi aina kun hän haluaa seksiä? Tällöin kannattaa keskustella oman kumppanin kanssa, että tällainen kohtaaminen ei sovi sinulle, sinun ei tarvitse kestää tällaista käytöstä puolisoltasi vaan sinun tulisi keskustella avoimesti, että tämä ei tunnu sinusta hyvältä.

Koetko että kumppani koskettaa sinua vain sukupuolielimistäsi? Esimerkiksi puristelee rintoja, pyllyä tai koskettaa vain seksiin viittaavasti sinua? Voit aina pyytää puolisoasi lopettamaan ja vaatia hellyyttä ilman seksiä!

Läheisyyden puutteeseen paras lääke on keskustelu puolison kanssa tai voitte myös kokeilla uusia tapoja löytää toisenne uudestaan, näistä kirjoitamme alempana enemmän.

Stressi

Stressi eli siis ihan arjen kiireet, työpaineet tai vaikkapa huoli omista lapsista voi aiheuttaa haluttomuutta. Tähän paras lääke on ottaa välillä irtiottoja arjesta vaikkapa yhteisen tekemisen merkeissä puolison kanssa tai sitten ottaa ihan sitä omaa aikaa. Stressaavista asioista kannattaa myös keskustella vaikka kaverin tai puolison kanssa, jos koet ettet pysty avautumaan kumppanillesi sinun kannattaa miettiä olisiko esimerkiksi terveydenhoitaja se henkilö jonka kanssa pystyisit keskustelemaan asiasta. Stressin lievitykseen seksi on yksi parhaimmista työkaluista, mutta jos koet haluttomuutta et pääse myöskään purkamaan paineita. Kun saat stressiä lievennettyä se nostaa haluja eli tavallaan seksistä, tai itse asiassa orgasmista tulee kehä joka pyörii ympyrää, eli haluat purkaa stressiä orgasmin avulla halusi kasvaa samalla.

Häpeän tunne seksin aikana

Koetko häpeää esimerkiksi kehostasi tai seksin suorittamisesta? Tämä on yksi syy mikä lisää haluttomuutta. Häpeän poistamiseksi kannattaa ottaa aikaa tutustumalla omaan kehoonsa ja lähteä rakentamaan itsetuntoa takaisin pala kerrallaan. Joskus häpeä voi olla liian kova paikka purtavaksi jolloin asiasta kannattaa keskustella kumppanin, kaverin tai terveydenhoitajan kanssa. Kumppanisi voi myös kokea häpeää aiemman huonon seksikokemuksen vuoksi.

Syyllisyyden tunne

Koetko syyllisyyttä ettet halua yhtä paljon harrastaa seksiä kuin kumppanisi tahtoisi? Älä turhaan, meistä jokainen on yksilö ja jokainen saa haluta seksiä juuri niin paljon kuin haluaa. Toisen halujen kuriin saattamiseksi voitte kokeilla niin pikaseksiä tai apuvälineitä kuin myös erilaisia tapoja nauttia toisesta, välillä pelkkä yhdessä olo sohvalla televisiota katsomalla saattaa olla lääke halujen kuriin saattamiseksi.

Yhdessäolo

Sosiaalinen media toi mukanaan paljon huonoja asioita, nykyään ei ole enää niin paljon sitä yhdessä oloa ja toinen osapuoli parisuhteessa saattaa viettää enemmän aikaa ruudun äärellä kuin sinun kanssasi. Tämä on kaikin puolin huono asia ja saattaa aiheuttaa haluttomuutta suhteissa. Sosiaalinen media on koukuttava ja saattaa viedä useamman tunnin päivästä mukanaan, suosittelen tutustumaan dokumenttiin ”Social Dilemma” joka ainakin omalla kohdallani aiheutti sosiaalisen median tilien poiston todella nopeasti. Some on hieno asia, mutta kun tuote on ilmainen niin tuotteen käyttäjä on fyysisesti se tuote eli sinä. Some alustan omistajat käyttävät sinua tuottaakseen rahaa itselleen ja myös mainostajille. Ottakaa vaikka alkuun irtiotto somesta ja keskittykää toisiinne, kiitätte meitä vielä jälkikäteen!

Rutiini

Tuntuuko siltä, että seksi on aina samanlaista ja jopa rutiinin omaista parisuhteessanne? Tämä voi aiheuttaa haluttomuutta, koska kumppani tai molemmat kokevat seksin olevan rutiinin omaista ”normaalia” seksiä joka ei välttämättä enää kiihota kuten aiemmin, varsinkin pitkissä parisuhteissa tähän törmää useasti kun puhutaan haluttomuudesta. Lue esileikki artikkelistamme vinkkejä miten voitte voittaa rutiinin omaisen seksin ja maustaa seksiä hieman tulisemmaksi. Lisäksi rutiinin omainen seksi on usein myrkkyä parisuhteelle ja voi aiheuttaa sekalaisia tunteita kummassakin osapuolessa joten kannattaa keskustella kumppanin kanssa jos seksi tuntuu ruutiinin omaiselta joka kerta.

Kolmen päivän ohjelma jolla löydätte toisenne uudelleen

Luin joskus artikkelin kolmen päivän ohjelmasta jolla saadaan parisuhteessa sammunut liekki syttymään uudestaan ja kokeilimme puolisoni kanssa sitä, se toimi meillä erittäin tehokkaasti joten haluamme jakaa sen tänne jotta tekin voisitte sitä kokeilla. Tämä ohjelma sisältää hieronnan jonka avulla pariskunta voi löytää kadonneen kipinän uudestaan. Tässä hieronta oppaassa tarkoituksena on tuoda toiselle mahdollisimman paljon mielihyvää eli siis hieronnan tulisi olla pitkä kestoinen eikä vain pikainen kehon läpi käynti. Hierontaan avuksi voitte ottaa esimerkiksi extra neitsyt oliiviöljyä jota voitte halutessanne lämmittää hieman lämpimäksi ei kuitenkaan polttavaksi. Hieronnassa tulisi myös rentoutua ja jos haluatte voitte kokeille himmentää valoja, kynttilöitä ja musiikkia jotta molemmat pystyvät rentoutumaan mahdollisimman hyvin.

Päivä 1

Ensimmäisenä päivänä suoritetaan koko vartalo hieronta mutta tärkeintä on ettei kumpikaan puolisoista koske toisen sukupuolielimiin tai muille erogeenisille alueille (rinnat, kivekset, peppu, vagina, penis) vaan tarkoituksena on tuoda läheisyyttä kosketuksen kautta pikku hiljaa takaisin.

Päivä 2

Toisena päivänä hierontaa jatketaan mutta tällä kertaa pitää koskea toistenne sukupuolielimiä mutta kumpikaan osapuoli ei saa saada orgasmia eli hieman kiusottelua toiselle, tätä kiusoittelua voidaan jatkaa myös pidemmänkin aikaa mutta ei kuitenkaan liian pitkään. Tarkoituksena on lisätä seksuaalista jännitystä toistenne välille

Päivä 3

Kolmantena päivä hierontaa jatketaan mutta tällä kertaa kummankin osapuolen tulee saavuttaa orgasmi ilman yhdyntää tai yhdynnän aikana voitte itse valita otatteko yhdynnän mukaan vai haluatteko mennä käsipelillä. Kolmantena päivänä teillä pitäisi olla seksuaalinen jännitys korkealla osa voi jopa kokea että haluaa heti yhdyntää mutta aloittakaa hieronnalla ja katsokaa siitä eteenpäin.

Eroottinen hieronta opas tästä (Tantra)
Peniksen hieronta opas tästä (Lingam)

Usein kysytyt kysymykset koskien haluttomuutta

Miten stressi vaikuttaa haluihin?

Jos stressaat asioita ja asiat pyörii päässäsi kokoajan etkä pääse purkamaan ajatuksiasi puolisollesi tai muilla tavoin voi stressi aiheuttaa haluttomuutta.

Kumppanini koskettaa minua vain erogeenisistä alueista, mikä avuksi?

Jos kumppanisi koskettaa sinua vain erogeenisiltä alueilta se yleensä tarkoittaa seksiä, suosittelemme että keskustelet kumppanisi kanssa tästä ja kerrot miten koet tämän kosketuksen

Häpeän vartaloani, mikä avuksi?

Jos häpeät vartaloasi on tähän hyvä apu tutkia omaa kehoa ja koskettaa vartaloaan, voit myös kokeilla keskustella asiasta kumppanisi tai kaverisi kanssa, joissain tapauksissa myös terveydenhoitaja pystyy auttamaan sinua.

Apua parisuhteen liekki on sammunut, mikä avuksi?

Voitte kokeilla 3 päivän treeni ohjelmaamme ja kokeilla syttyykö kipinä uudestaan tällä tavalla.

Kumppanini koskettaa puhelinta enemmän kuin minua, mikä avuksi?

Yhtenä somen huonona puolena on se että se vie ihmisiä mukanaan, eli olemme koukussa laitteisiimme emmekä välttämättä tajua asiaa itse, suosittelemme kokeilemaan some taukoa tässä tilanteessa.